2011-11-30 14:30:02• hírek • mediafax.ro

Tíz órakor véget vethetnek a buliknak

Hallgatólagosan átment, hogy betiltják a szomszédok engedélye nélkül 22 óra után zajló mulatságokat.

A szenátus hallgatólagosan elfogadta azt a törvénytervezetet, amelynek értelmében csak a szomszédok írásos engedélyével tarthatnak olyan mulatságokat, amelyek túllépik a megengedett zajszintet. Ez az egyike azon 59 tervezetnek, amelynek hallgatólagos elfogadását kedden vették tudomásul a szenátusban. A bulikat szabályozó törvényt egyhangúlag kedvezően véleményezték a felsőház jogi bizottságában - írja a Mediafax.ro.

A tervezet értelmében azokban a lokálokban, szórakozóhelyeken, amelyek lakásoknak épített ingatlanokban vagy azok közvetlen szomszédságában vannak, valamint a kerthelyiségekben zenét reggel 9-től este 10-ig szolgáltathatnak. Este tíz óra után csak akkor szólhat a zene, ha az épületet hangszigetelték, és a szomszédok írásban adtak engedélyt erre.

A kezdeményezők javasolják továbbá, hogy a turisztikai helységekben a helyi hatóságok a helyi közösség érdekeinek megfelelően más órarendet határozzanak meg a lakosság, a turisztikában érdekelt vállalkozók és a környezetvédelmi hatóságok megkérdezését követően.

A tervezet értelmében kihágásnak minősül a túl hangos zaj, „ha az a lakosság körében felháborodást kelt vagy ha zavarja őket", csendháborításnak minősül a lakosság pihenésének zavarása „kiabálás, lármázás vagy valamely zeneszerszám túlzottan hangos használata este 10 és reggel 8 óra között", és kihágásnak minősül az olyan magán-mulatságok szervezése is, amely szabadtéren, lakások közelében zajlik.

A szenátus az első megkeresett ház, döntő kamara a képviselőház.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: